Området vårt har dyktige kunstnarar og kunsthandverkarar. Beitostølen Fjelljazz gir oss mulighet til å løfta fram smakebitar, som me håpar skal inspirera til nærare bekjentskap. Dette gjer me gjennom «Årets kunsthandverk» eller "rets kunstnar".

I 2003 starta me med f produsert 2 hgkvalitets keramikkrus for fjelljazzen, som tekrus (210.-) og lkrus (240.-) Krusa vart laga av Valdres Slvsmie & Keramikkverksted AS, er hnddekorerte, og har pskrifta Fjelljazzen. (Sj nede p sida.) Sammen med fjelljazzens t-skjorte (kr. 100.-) er dei til salgs under festivalen.

I r er billedkunstnaren Grete Marit Mrk vr festivalprofil.

Grete Marit Mrk er noks ny i Valdres-sammenheng. Kom hit i 1996, etter to r i Vesterlen. Men det er Vestfold og Tnsberg som har vore heimstad det meste av livet. Grete Marit hadde blomsterforretning i Tnsberg i ei rrekkje. Eit naturleg valg, ettersom ho er utdanna blomsterdekoratr, og dreiv med det p hgt niv: norgesmeister i 1973-74, og og verdsmeister i borddekorasjon i 1974 i Miami Beach, USA.

S, i 1984, starta ho med overfra dekorasjonane sine fr bord til lerret, eller "fr vase til vegg", som ho sjlv uttrykkjer det. No, 20 r seinare, har ho funne si spesielle uttrykksform som eit stort publikum set pris p. Gjenkjenneleg, men likevel med store variasjonar i fargevalg og uttrykk. 

P Beitostlen har ho fast salgsutstilling p Brasseriet Restaurant. Under Fjelljazzen vil ho ha ein liten utstilling med maleri og trykk p Beitostlen Hyfjellshotell, pluss at trykk og kort vil vera tilgjengelig i vr vesle mobile festivalbod.

Det er p smbruket sitt i kunstnarbygda Volbu, midt mellom Fagernes og Beitostlen, at ho har atelier og galleri. Der har ho med stor innsats og sikker smak skapt sin oase. Me anbefalar eit besk! P heimtur fr Fjelljazzen p sndagen, eller ved ein annan anledning. 

Fr hovedgalleriet, som ho har i underetasjen i huset, der det ogs er atelier:

 

 

P smbruket str det ogs ein lve. Der har Grete Marit Mrk laga til to utstillingsrom:

Dette er i det gamle fjset, som no gir ein spesiell bakrunn for maleria.

 

I eit anna rom i lven har ho eigen avdeling for trykk:

Korleis du finn fram? Fr Fagernes kjem du etter knapt to mil over ei bru, og har bensinstasjon p hgre hand. D har du vegkrysset til venstre, med skilt til VOLBU og STOREFOSS. Fr Beitostlen passerer du etter same distanse kommunesenteret Tingvang i enden av Heggefjorden. Ein slakk venstresving, og vegkryss med skilt p hgre side.

Flg vegen i 1,5 km, d ser du dette p  venstre side:

Galleri/atelier er i husets underetasje, inngang ned til venstre mellom lve og hus.

Her finn du Grete Marit Mrk. Tlf. 61 34 07 87 - Mobil 415 07 306.

************************************

 

Frste ret, i 2003:

Ansvarlig for krusa var  sølvsmed m.m. Inge Høivik, og hans bedrift Valdres Sølvsmie & Keramikkverksted AS  

Her er han p Island i 2002. Slvringen som held skjerfet er neppe kjpt!

Inge etablerte sølvsmia i 1964 sammen med si tyskfdte kone Sigrid, som er slvsmed og emaljr.

Keramikkverkstaden kom i 1980. Fr starten av har han knytta til seg dyktige keramikarar fr Mellom-Europa.

Fjelljazzkrusa er knytta til serien «Korn». Dei er i høgbrent steintøysleire som tåler oppvaskmaskin.

Krusa vart berre produserte i hhv. 30 og 50 eksemplar, og vil ikkje bli produsert p ny nr dei er utselde. 

 

 
 

 

 

 
Her vart fjelljazzkrusa til.                                                                 Keramikar Andrea tok sitt svennebrev i Tyskland i 1987, kom til Norge og Valdres i 1987, og har vore i bedrifta sidan 1989.

Legg merke til dei to leirklumpane fremst på hylla; det er emnet til krusa.

Andrea sitt varemerke er den stabile og presise dreiinga, som gir ei jevn overflate, perfekt for dekorering.

I lpet av ra p keramikkvekstaden har ho dreia ca 60.000 gjenstandar, det aller meste knytta til dei to store seriane "Myrull" og "Korn". 

 
 

 

 

 
Esther er ein nøkkelperson i utviklinga av bedrifta sine keramikkseriar. Ho er utdanna keramikkdekoratør heime i Sveits, der ho også tok svennebrev som keramikar i 1983.
Via to år i Danmark kom ho til Valdres Sølvsmie & Keramikkverksted AS i 1985.

Ho arbeider også eindel utanfor bedrifta, og mange elevar både i grunnskule og vidaregåande har fått sitt første fasinerande møte med leire og keramikk gjennom Esther.

På hylla står to ferdige fjelljazzkrus.

 
 

 

 

 
For Inge Høivik er hestar og hestekjøretøy både hobby og lidenskap. Han har bl. a. i fleire år kjørt med hest og slede frå Valdres til Røros-marken. Når han stengjer utsalget kjem gjerne skiltet «Hestene er løse» opp.

I 1996 starta han opp Hyggjande Vogn- og sledesamling, som i dag omfattar meir enn 30 hestekjøretøy frå det meste av landet. Det ligg eit stort restaureringsarbeid bak. Samlinga har ftt eige toetasjers hus, som del av tunet.

Her str han ved ei arbeidsvogn fr stfold. Den vart brukt som "festivalbod" under fjelljazzen.

 
 

 

 

 
Ta deg tid til eit besøk! Frå Skammestein nedanfor Beitostølen tek du av i krysset, skilta til «Ryfoss». I sommar str ei av vognene der og fungerer som skilt. Ti små minutt, så er du der. 

Reisande, som kjrer over Valdresflya mellom Gudbrandsdalen og Valdres, kan beskja bedrifta sitt utsalg p Besstrond i Vg.

Det er mange "gjengangarar" mellom kundane. Folk som kjem att, gjerne med rs mellomrom, for supplera det dei tidlegare har kjpt. Eit kvalitetsteikn det ogs.

 
     
     

Adresse / Info
Fjelljazzen Boks 46, 2940 Heggenes
Tlf: 61 34 0 680 / Mob: 92 82 36 89
E-post: post@fjelljazz.no
Webansvarlig: Toralf Baldersheim