Tilbake i 2000 etter 15 rs pause: Stokstad/Jensen Trad.Band!    

Starta i 1962! - og i dag samme besetning som i dei gylne 70- og 80  ra: Tore Jensen, trompet, flygelhorn og kornett. Kjell Haugen, trombone. Bjrn Stokstad, clarinet. Jon Ivar Hagen, banjo og gitar. Svein Gusrud, bass, og Bjrn Krokfoss, trommer.  Dette er bandet som i 1973 lanserte begrepet Gla'jazz, og som spelte p festivalar i ei  rekke land i Europa. I 1984 gjekk turen til New Orleans og USA, fr gruppa etter over 20 rs suksess vart opplyst i 1985. 

Ei nyutgjeving av innspelingar   f r 1973-74 med Wild Bill Davison og Laila Dalseth frte bandet saman att i  2000, og dermed var dei i gang pny! I 2002 kom "At the Jazz Band Ball", som sjlvsagt kan kjpast signert p fjelljazzen. Og i 2003, 40 r etter frste besk, hadde dei sitt 5. engasjement p Moldefestivalen!  Sjekk heimesida  http://www.gladjazz.no

 

                                                          Rshnes Jazz Band.  

Sandefjordbandet, som vart starta i 1979, har gitt ut 3 CD'ar. I tillegg til ei rekkje engasjement p norske festivalar og andre arrangement har dei fleire gonger vore ute i Europa. Hgdepunkta for musikarane var nok deltakinga p New Orleans Jazz & Heritage Festival i 1982 og -87. Men sjlv om tradjazzen er basis, er ogs andre stilartar med i gruppa sitt repertoar. Ein herleg trkk, bde for lytting og dansing! Ikkje minst pga Hans Magne Enge Hansen med sin tuba. Spennande blir det ogs hyra  Johnnie Harper p banjo og gitar,  skotten som etter ei internasjonal karriere har sltt seg til i Norge. Mt han og resten av bandet p http://www.roshnes.com  (Bildet er sett inn etter fjelljazzen og viser bandet p Bergo Hotel.)

 

                                Kjell Eriksens septett 

        

Med svingande mainstreamjazz som sitt hovedrepertoar, bidreg septetten til gi ei variert musikkoppleving p rets fjelljazz.  Det gjer ogs samansettinga: med trompet, alt-, tenor- og barytonsax er det eit "ministorband" som i samspel p hgt niv gir publikum svisker svel som mindre kjente jazzltar.                                                                                                                                   Orkesterleiar Kjell Eriksen (piano og vokal) er ein av veteranane i norsk musikkliv. Med seg i septetten har han Tore Nilsen, altsax, Hallvard Nyrud, tenorsax, Bjrn Barlo, barytonsax, Stig Hvalrygg, bass, og Christian Lund, trommer. Men i jazzhistorisk sammenheng er septettens profil Atle Hammer, truleg vr betydlegaste moderne trompetar i eit halvt hundre r. Sjlv om han heile tida har hatt musikken som hobby, har han spelt med eit utall grupper og artistar innan norsk jazz, og ogs med utanlandske stjernemusikarar.                                                        

 


Bjørnefjorden Jazz Ensemble
har base i Fusa sør for Bergen. Starta som svingjazzgruppe tidleg på 80-talet. Hadde som "Per Meyers sekstett" fleire oppdrag på «Jaden Jazz Club» i Bergen, og var også på Færøyane, bl.a. med konsert i Nordens Hus.
Sidan dengang har det vore forandringar blant medlemmane, og aktivitet og ambisjonsnivå har vore på eit meir avslappa plan.
Men rykter i 2002 om ei fjelljazzhelg førte til at gruppa sin gamle gitarist, som har budd i Valdres sidan 1989, tok initiativ til ein "reunion" på Beitostølen siste helga i august.
Vellukka!. Dermed hadde Bjørnefjorden Jazz Enseble lagt grunnsteinen til  Beitostølen Fjelljazz. 

Amatrar - svisst - men saman med lokale gjester skapte dei i fjor stor stemning bde ute og inne. Alle gode ting er tre: velkomne tilbake!

                                    -----------------------------------------------

 

I fjor starta Beitostlen Fjelljazz opp med besk av desse banda i tilleg til BJE:

 

Louisiana Jazzband er fjelljazzen si hovedgruppe. Grunnen til det er to av medlemmane; trompetist Tormod Isachsen og Jan Kristiansen, bass og banjo. Sammen starta dei jazzklubben New Orleans Workshop i 1972, og 10 år seinare Stortorvets Gjestgiveri Jazzklubb.

Stortorvet eller Beitostølen - gladjazzen er den samme!            Det måtte derfor bli desse to (Tormod bur forøvrig i Valdresgate!) som stod for den offisielle opninga av den første Beitostølen Fjelljazz.

Du møter heile bandet på http://home.online.no/~paa-fr/booking.htm
Dei er fem nordmenn og ein danske: Søren Bøgelund (altsax og vokal) var profesjonell musikar i København alt i 1970, og har spelt på internasjonale festivalar og jazzklubbar over heile Europa.

Lousiana Jazzband vart stifta i Oslo i 1982. Har spela på norske og internasjonale festivalar, i New Orleans, på riverboats på Missisippi, i norsk radio og TV. Og ikkje minst er dei eit velrennomert band på mange små og større arrangement i Oslo og omegn. Musikken er supertradjazz basert på New Orleans-jazz og hardtsvingande standardlåtar.
Den nye CD’en «20-YEARS ANNIVERSARY» kan kjøpast på festivalen.
Drammen Dixieland Band
har eksistert sidan 1993, men kvar for seg har medlemmene lang fartstid med blå tonar på brune spelestader. Bandet har sitt hovedområde i Buskerud og Vestfold, men med ei rekkje engasjement i Osloområdet såvel som på Sildajazzfestivalen i Haugesund, der dei har vore med fleire år. Har i år som tidlegare ei rekkje oppdrag på jazzcruisa med «Jacobine». Sammen med «Royal Garden Jazzband» er dei husorkester på «Børs’n», sentrum for gladjazzen i Drammen.

CD’en «En times tid» er dessverre ikkje å få lenger. Heimesideadresse er
     http://www.drammendixielandband.no

Adresse / Info
Fjelljazzen Boks 46, 2940 Heggenes
Tlf: 61 34 0 680 / Mob: 92 82 36 89
E-post: post@fjelljazz.no
Webansvarlig: Toralf Baldersheim